Scrumbie la cuptor
17.04.2013 09:25
Ingrediente:
- 5 scrumbii
- 1 ceapa taiata rondele
- 2 fire usturoi proaspat
- 1 lamaie taiata felii
- 8 rosii cery
- 1 morcov taiat rondele
- cimbru proaspat
- cateva fire de rozmarin
- 1 pahar de vin alb
- zeama de la 1 lamaie
- sare si piper dupa gust
- 2-3 linuri ulei de masline pentru uns tava
Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii se pun cate 2 felii de lamiae,cateva rondele de ceapa,2-3 rondele de morcov si ierburile aromatice.Se stoarce zeama de la o lamiae pe tot pestele,se mai comdimenteaza cu sare si piper dupa gust,iar restul legumelor se repartizaza in tava.
Se adauga paharul cu vin,se acopera bine pestele cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 230gC pentru 35 de minute.Se scoate tava,se inlatura folia de deasupra si se mai lasa la grill pentru maxim 5-6 minute sa se rumeneasca.
Se servesc alaturi de o garnitura din cartofi natur sau la cuptor.Eu am facut o garnitura din cartofi acordeon la cuptor.
Se adauga paharul cu vin,se acopera bine pestele cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 230gC pentru 35 de minute.Se scoate tava,se inlatura folia de deasupra si se mai lasa la grill pentru maxim 5-6 minute sa se rumeneasca.
Se servesc alaturi de o garnitura din cartofi natur sau la cuptor.Eu am facut o garnitura din cartofi acordeon la cuptor.