Saramura de peste

17.04.2013 09:17

Ingrediente:
peşti de circa 150-200 g fiecare (biban, roşioară, caras etc) după numarul comesenilor, 4 roşii, ardei iuţi, sare, cimbru.
Preparare:Peştii se curăţă de intestine însă nu şi de solzi, se spală bine şi se lasă să se zvinte. Ii frigem fie pe un grătar, fie pe o tablă nesmăltuiţă, pe care s-a presărat în prealabil sare grunjoasă. Peştii se intorc pe cealaltă parte abia dupa ce se rumenesc, ca să nu se rupă. După ce s-au fript se scutură de solzii arsi şi se aşează într-un castron, turnandu-se peste ei apă fierbinte cât să-i cuprinda. Tot acum adăugăm in saramură şi doi-trei ardei iuti, cătei de usturoi, patrunjel, cimbru, toate tăiate mărunt.
In paralel coacem, alături de peşte, roşiile în coajă. Odată coapte, le curăţăm de coajă şi le adăugăm la mujdeiul pregatit în prealabil într-un castronel de lemn. Alături de un vin alb o astfel de saramură, mai ales pregatită pe malul apei într-o seară de vară, va lăsa amintiri de neuitat.