Salau la cuptor
17.04.2013 10:13Ingrediente:
- salaul intreg (aprox. 1 kg) sau rondele
- 4-5 rosii
- 10 catei usturoi
- 2 cepe mari
- 1 lamaie
- patrunjel
- 100-150 ml suc de rosii
- piper
- sare
- cimbru
- 100 ml vin alb demisec
Mod de preparare:
La salaul intreg se indeparteaza capul si coada, dupa care se taie rondele. Se taie ceapa solzi, rosiile felii, cateii de usturoi si se aseaza intr-un strat pe fundul unei tavi (tava trebuie sa fie mai inalta) impreuna cu 2-3 felii de lamaie (curatata de coaja). Se aseaza rondelele de peste pe un singur rand (daca vrei poti pune si 3-4 cartofi taiati cubulete) peste care se adauga sosul facut din mujdei de usturoi frecat cu ulei, sare piper, cimbru dupa gust, sucul de rosii si vinul alb, pana se acopera compozitia.
Se introduce la cuptor si se tine la foc potrivit 30 de minute. Se scoate de la cuptor si se adauga patrunjelul tocat marunt. Se serveste caldut.